Verzenddoosjes, verzenddozen, postdozen, vouwdozen, verzenden

Op zoek naar verzenddozen? Bij ons bent u aan het juiste adres. We hebben alle benodigdheden voor u in huis om snel en eenvoudig te verzenden. Of u nu op zoek bent naar de amerikaanse vouwdoos, of bijvoorbeeld juist naar handige postdozen met klep. U vindt het allemaal in onze webwinkel.

Europese standaard voor dozen

Alle kartonnen dozen zijn in Europa gestandaardiseerd volgens de Fefco richtlijnen. Fefco staat voor European of Corrugated Board Manufacturers. (Europese federatie voor golfkartonproducenten.) De verschillende soorten verzenddozen zijn daardoor aangeduid met een Fefco nummersysteem.

De vouwdoos

De meest voorkomende doos is natuurlijk de vouwdoos, ook bekend als de Amerikaanse vouwdoos of de Fefco 0201. De meeste bedrijven verzenden met dit type doos omdat de doos makkelijk in elkaar te zetten is en natuurlijk ook veel verkocht is. Deze dozen zijn plat aangeleverd. Klap de onder en bovenkant dicht, tape erover en de verzenddoos is klaar om te verzenden.

De postdoos

Een ander type verzenddozen die veel gebruikt zijn, zijn de postdozen met klepsluiting. Naast de vouwdozen zijn de postdozen bijvoorbeeld erg populair bij webshops. Het ontwerp van de doos is namelijk zo dat deze volledig plat (plano) aangeleverd worden. Hierdoor kunnen er veel meer dozen op een pallet wat natuurlijk voordeliger is bij het transport. Daarnaast zijn deze dozen ook erg eenvoudig in elkaar te zetten. In het Fefco systeem is dit type doos bekend als de Fefco 0427. Ook de welbekende brievenbusdoosjes vallen binnen dit Fefco nummer.

Andere soorten dozen

Omdat we de vouwdoos en postdoos het meest verkopen hebben wij deze in een aantal standaardmaten in onze webwinkel. Dat betekent niet dat we niet meer soorten dozen leveren. Heeft u een specifieke wens, zoekt u een afwijkende maat, of bent u bijvoorbeeld op zoek naar een vouwdoos met autolockbodem? Neem contact met ons op en we maken graag een passende offerte voor u!

Filter

Altijd al willen weten hoe karton gemaakt wordt? Klik hier voor de uitleg.

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.