Earthfilm, 100% plasticvrije flowpack folie

Flowpack folie, Earthfilm. De plasticvrije verpakkingsfolie.

Op zoek naar een flowpack folie van papier die 100% plasticvrij is? De Earthfilm is een 100% plasticvrije verpakkingsfolie, ook wel flowwrap of transwrap folie genoemd.

Soorten Earthfilm

De Earthfilm is een 100% plasticvrije flowpack folie van papier. Door een speciale watergedragen coating is deze verpakkingsfolie sealbaar door middel van hitte. (Heatseal). Naast een standaard barrière voor droge producten is er ook een hoge barrière voor vochtige producten. De Earthfilm kan zowel gerecycled bij het papier als gecomposteerd worden. De folie is zowel thuis als industrieel composteerbaar.

Earthfilm flowwrap verpakkingsfolie kan geproduceerd worden in standaard, barrière en hoge barrière. Hierdoor is het mogelijk om zowel droge als vochtige producten te verpakken. De hoge barrière folie is zelfs licht doorzichtig waardoor het product zichtbaar blijft.

Earthfilm; standaard maten

De Earthfilm is niet verkrijgbaar in een standaard maat. Elke verpakkingsmachine en/of product vereist een andere foliebreedte of kerndiameter van de rol. Veel klanten zoeken ook een bedrukte folie, waardoor dit nog geen standaard artikel is. Geef bij bestellingen altijd het type machine, de gewenste foliebreedte en de kerndiameter van de rol aan om zeker te zijn dat u deze folie ook daadwerkelijk kunt gebruiken op uw machine.

Personaliseren

De Earthfilm flowpack folie is geheel bedrukt te krijgen. De folie is door middel van flexodruk te bedrukken in maximaal 8 kleuren. Standaard is de folie wit en licht doorzichtig, maar bij volledige bedrukking is daar niets meer van te zien. Het bedrukken wordt uiteraard gedaan met milieuvriendelijke en voedselveilige inkten.

Spotcorrectie

Gebruikt u bedrukte folie en coorigeert uw machine de zaklengte door middel van een spot op de folie? Ook dat is voor ons geen probleem. We kunnen de spot op elke gewenste afstand aanbrengen op de folie.

Verpakkingsmachine

Door middel van samenwerkingen kunnen we u ook helpen met de keuze voor een geschikte verpakkingsmachine om de earthfilm te verwerken op zowel horizontale als vertikale verpakkingsmachines. We hebben hierbij nauwe samenwerkingen met machinefabrikanten Fuji en GEA.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. We denken graag met u mee!

Voorgevormde zakken

Bent u niet op zoek naar de folie om zelf verpakkingen te maken, maar juist naar de voorgevormde stazak van papier? Dan is de Earthpouch wat voor u.

Earthfilm flowwrapfiolie en Earthpouche stazakken zijn 100% plasticvrij, gecertificeerd door “A Plastic Planet”

Bent u geinteresseerd geraakt in deze flowpack folie? U kunt een proefrol bestellen in onze webwinkel. Vergeet daarbij niet uw foliebreedte, gewenste barrière en kerndiameter door te geven.

Misschien heeft u interesse in een van onderstaande verpakkingsproducten: