eetbare rietjes

Eetbare rietjes

Waarom zou je de gebruikte rietjes niet gewoon opeten na gebruik? Op de eerst plaats is het gewoon lekker. Op de tweede plaats vervuilt het de natuur niet als het daar per ongeluk in terecht komt. Het composteert namelijk.

Waaruit bestaan deze eetbare rietjes?

De eetbare rietjes zijn gemaakt van dextrose en gelatine. Wie kent ze niet, de snoepkettingen en snoephorloges van vroeger? Het zijn populaire uitdeelcadeautjes als je jarig bent. En nu heeft een Spaanse fabrikant van dezelfde ingrediënten deze eetbare rietjes gemaakt. De rietjes blijven minimaal 40 min goed in een koude drank. Hierdoor kun je eruit blijven drinken zonder dat ze oplossen of smelten. Als je erop gaat sabbelen dan smelten ze snel omdat je ze dan al aan het opeten bent. Ook in warme dranken breken ze snel af.

Deze rietjes zijn niet vegan omdat er gelatine in zit, een dierlijk bindmiddel.

Welke smaken zijn er?

De fabrikant heeft de meest populaire smaken gemaakt.

  • Aardbei
  • Citroen
  • Limoen
  • Appel
  • Kaneel
  • Gember
  • Chocolade
  • Neutraal

Waarvoor zijn ze geschikt?

Je kunt deze rietjes bijvoorbeeld gebruiken voor o.a. voor desserts, milkshakes, smoothies, cocktails en de gewone normale dranken. De smaken passen bij verschillende soorten dranken. Citroen smaak is heerlijk in spa citroen, spa rood of gewoon water. Het drankje eindigt na het opdrinken met een frisse citroensmaak wanneer je het rietje opeet. De gembersmaak is veel te zien in koude thee/ ijsthee en in ijsdesserts. Kaneelsmaak doet het heel goed in ijsdesserts. De chocolade en aardbeien smaak worden met regelmaat in milkshakes en chocolademelk gepresenteerd. Natuurlijk vinden kinderen het heerlijk om een appelsmaak rietje in de appelsap te krijgen maar ook de aardbeien smaak is favoriet in Fristie bijvoorbeeld. Voor de alcoholische dranken wordt vaak gekeken naar de inhoud van de cocktail. Daarom is het logisch om in limoncello het limoenrietje te presenteren. Wil je helemaal geen smaak, dan is de neutrale smaak een optie. Deze is alleen zoet van smaak.

Maar heb je onverhoopt geen trek in het rietje en/of hij komt per ongeluk in de natuur terecht dan composteert deze volledig. Kortom, een hele geruststelling.

Waar komen eetbare rietjes vandaan? Klik hier voor de uitleg.

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.