Cateringdozen

Cateringdozen

Filter

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

De cateringdoos

Een cateringdoos is meestal een papieren doos met een doorzichtig venster, waarin eten meegegeven kan worden. Dit kan zo in de doos, of met behulp van onze cateringschalen. De meeste van onze cateringdozen zijn gemaakt van papier met een duurzaamheidskenmerk en worden dus gemaakt van papier uit verantwoorde bosbouw. Het venster is gemaakt van PLA. PLA is een bioplastic wat gemaakt wordt van maiszetmail.

Wat is catering?

Catering (maaltijdverzorgingmaaltijdvoorziening of levering van maaltijden) is een Engelse term. Het wordt gebruikt voor het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven (in bedrijfsrestaurants), evenementen of feesten. Veel horecaondernemers hebben ook een mogelijkheid om de maaltijden of hapjes thuis of op het bedrijf te bezorgen. Speciaal hiervoor zijn er duurzame cateringsdozen. Deze zien er niet alleen netjes uit, ze stralen ook een klasse uit. De klasse die ook de producten verdienen en zeker ook de arbeid en inspanning van de cateraar. Of u er nu broodjes, salades of complete gerechten in verpakt. Met een mooie kraftpapieren cateringdoos hebben uw producten altijd een luxe uitstraling.

Afmetingen van de cateringdozen

De dozen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende standaardmaten:

  • 36x25x8cm
  • 46x32x8cm
  • 56x32x8cm
  • 56x38x8cm

Als u een cateringdoos bij ons koopt is de kleinste verpakking 10 stuks. Heeft u behoefte aan meer dozen? Er gaan 50 stuks in een omdoos. Natuurlijk is het ook mogelijk om complete pallets bij ons te bestellen.

U kunt verschillende afmetingen verkrijgen van verschillende materialen. Zo zijn de meest “nature”dozen van FSC® karton gemaakt. Biologisch afbreekbare cateringdozen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals PLA en cellulose. In tegenstelling tot milieu-onvriendelijke cateringdozen zijn deze composteerbaar en hiervoor gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432. De meeste hebben een venster van PLA (bioplastic) zodat de klant direct zicht heeft op de heerlijk bereidde producten. Deze zijn dan ook in de originele basistint van het kraft karton.

De dozen zijn van stevig karton, zijn voedselveilig en geschikt voor gebruik tot 40°C. U kunt hierbij ook de inlegtray’s gebruiken. Deze tray’s hebben verschillende maten en ze zijn hierdoor passend bij elke soort doos en afmeting. U kunt ze uit de doos halen en als serveer of dienblad neerzetten. We hebben ook aluminium schalen in ons assortiment als daar de voorkeur naar uitgaat. Voor ieder wat wils.

De FSC® dozen kunnen na gebruik bij het papierafval. De kartonnen tray’s ook. De cateringdozen met een opdruk moeten bij het restafval. (klik hier) Deze vallen niet onder 100% composteerbaar omdat er een laagje plastic in verwerkt is. Dat zijn de dozen waarop een afdruk staat.

Veel klanten kopen naast de cateringdozen, de inlegtrays (klik hier) of cateringschalen (klik hier)

Wie gebruiken cateringdozen?

Klanten die meestal cateringdozen kopen zijn natuurlijk de professionele cateraars. Daarnaast gebruiken worden ze ook veel verkocht aan kleine en middelgrote ondernemers die vanuit huis koken voor vrienden/kennissen en producten aanbieden op bezorgplatforms. U kunt de cateringdozen ook tegenkomen bij bakkers en of patisseriezaken die de papieren dozen gebruiken voor gebak, taartjes of andere patisserie.