Cateringdozen

Cateringdozen

Kraft cateringdoos met venster 46x32x8cm, verpakt per 50 stuks

Art.nr. 90719
€45,34
Op voorraad
1
Productgegevens

Cateringdozen van kraft zijn voedselveilig en geschikt voor gebruik tot 40°C. Presenteer uw salades, sandwiches en amuses in duurzame cateringdozen van kraft karton. Gemakkelijk te serveren, presenteren en vervoeren.
Gebruik tevens duurzame cateringschalen welke in de cateringdozen passen.

Duurzame cateringdozen worden gemaakt van gerecycled papier of FSC® gecertificeerd papier afkomstig uit verantwoord bosbeheer en zijn voorzien van een venster van maiszetmeel. Doordat de cateringdozen 100% composteerbaar zijn kunnen ze na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe.

Bewaar dit product voor later

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

Wat is catering? Catering (maaltijdverzorgingmaaltijdvoorziening of levering van maaltijden) is een Engelse term. Het wordt gebruikt voor het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven (in bedrijfsrestaurants), evenementen of feesten. Veel horecaondernemers hebben ook een mogelijkheid om de maaltijden of hapjes thuis of op het bedrijf te bezorgen. Speciaal hiervoor zijn er duurzame cateringsdozen. Deze zien er niet alleen netjes uit, ze stralen ook een klasse uit. De klasse die ook de producten verdienen en zeker ook de arbeid en inspanning van de cateraar.

U kunt verschillende afmetingen verkrijgen van verschillende materialen. Zo zijn de meest “nature”dozen van FSC® karton gemaakt. Biologisch afbreekbare cateringdozen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals PLA en cellulose. In tegenstelling tot milieu-onvriendelijke cateringdozen zijn deze composteerbaar en hiervoor gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432. De meeste hebben een venster van PLA (bioplastic) zodat de klant direct zicht heeft op de heerlijk bereidde producten. Deze zijn dan ook in de originele basistint van het kraft karton.

De dozen zijn van stevig karton, zijn voedselveilig en geschikt voor gebruik tot 40°C. U kunt hierbij ook de inlegtray’s gebruiken. Deze tray’s hebben verschillende maten en ze zijn hierdoor passend bij elke soort doos en afmeting. U kunt ze uit de doos halen en als serveer of dienblad neerzetten. We hebben ook aluminium schalen in ons assortiment als daar de voorkeur naar uitgaat. Voor ieder wat wils.

De FSC®dozen kunnen na gebruik bij het papierafval. De kartonnen tray’s ook. De cateringdozen met een opdruk moeten bij het restafval. (klik hier) Deze vallen niet onder 100% composteerbaar omdat er een laagje plastic in verwerkt is. Dat zijn de dozen waarop een afdruk staat.

Veel klanten kopen naast de cateringdozen, de inlegtrays (klik hier) of cateringschalen (klik hier)