Bestek

Bestek hebben we dagelijks nodig. Zo gebruiken we lepels, vorken en messen. Hoewel we gewend zijn aan rvs en plastic, zijn er vele andere soorten materialen in omgang. Aangezien het plastic bestek verboden gaat worden bieden wij diverse andere soorten materiaal. Weliswaar even wennen maar broodnodig. Het plastic bestek komt nog te vaak in de natuur terecht, bijvoorbeeld in de zee of in het bos. We hebben bestek van hout, bamboe en papier. Wanneer deze in de natuur belanden, composteren ze.

De verschillende materialen

Net zoals rvs bestek is de gebruiksvriendelijkheid het belangrijkste. Een mes moet kunnen snijden, een lepel moet kunnen scheppen en een vork moet kunnen prikken. Daarnaast is de beleving in de mond ook van groot belang. Iets wat stug is, voelt vervelend. Iets wat smaak afgeeft, zijn we niet gewend en vinden we niet prettig. Bovendien is geurafgifte ook niet wenselijk. Nu is het zo dat deze eigenschappen best moeilijk zijn om te evenaren. De smaakbeleving van hout en papier is altijd anders dan van rvs en plastic. Bamboe voldoet het meest aan de eigenschappen. Ze zijn glad en sterk. Ook geven ze geen smaak of geur af. Het houten bestek is wat ruwer maar glad genoeg om prettig te kunnen eten. Deze mondsensatie is inmiddels door velen geaccepteerd. De papieren variant is minder stevig maar is wel glad en geven geen geur of smaak af.

Personaliseren van vorken, lepels en messen

Alle bestek van hout en bamboe is te personaliseren. Dit houdt in dat uw logo of bedrijfsnaam erop gezet kan worden. Daarnaast kunt ook denken aan individueel verpakte besteksets. Hierbij kunt u bijvoorbeeld ook een servetje toevoegen. en alleen een logo op het zakje laten plaatsen.

Klik hier voor de mogelijkheden: Bedrukken of neem gerust contact met ons op.

Wat achtergrond over bestek? Klik hier voor de uitleg.

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.