Bakvormen

Bakvormen

Bakvormen

Filter

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

Een bakvorm is bedoeld om taarten, broden en cakes te bakken. Ze kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben. Natuurlijk zijn er ook verschillende materialen waarmee deze vormen zijn gemaakt. Alle vormen die wij hebben zijn disposables. Zo zijn er bakvormen van FSC® hout en papier. Ieder materiaal heeft zijn eigenheid. Zo zijn de houten bakvormen stevig van textuur. Zij houden het baksel prima in vorm en is hierdoor geschikt voor zwaardere baksels. De papieren bakvormen zijn meer vormbaar en zijn hierdoor bedoeld voor lichtere baksels.

Zo zijn de kleine papieren vormpjes uitermate geschikt voor het bakken van muffins en cupcakes. Hierbij hoeft u geen andere vormen te gebruiken. Ze kunnen tevens gebruikt worden om ze mee uit te serveren. Er hoeven geen andere vormen gebruikt te worden naast deze papieren variant. Ze zijn sterk genoeg om een cupcake of muffin in vorm te houden. Kinderen bakken graag cupcakes en zijn zeer creatief in het versieren daarvan met bijvoorbeeld chocolade of glazuur. Daarnaast zijn er vele soorten versieringen te verkrijgen om de cupcakes op te vrolijken. Een populaire bezigheid voor zowel in de zomer als in de winter. Een leuke bezigheid voor jong en oud!

De biologisch afbreekbare bakvormen zijn gemaakt van FSC® gecertificeerd hout van de lindeboom. FSC® houten bakvormen zijn handmatig geweven met behulp van katoenen draad. Hierdoor krijgt de bakvorm een authentieke en handgemaakte uitstraling. Voor elke bakvorm is passend bakpapier los verkrijgbaar. Alle materialen kunnen logischerwijze in de oven tot 220°C.

De papieren en houten vormen kunnen weggegooid worden bij het restafval. (klik hier)

U kunt het bijhorende bakpapier bestellen en vinden op dezelfde pagina als de bakvormen. Daarnaast worden ook bordjes (klik hier) en bestek (klik hier) verkocht, als aanvulling op deze artikelen.