Bakvormen

Bakvormen

Filter

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

Wat is een bakvorm?

Een bakvorm is bedoeld om o.a. taarten, broden en cakes te bakken. Ze kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben. Natuurlijk zijn er ook verschillende materialen waarmee deze vormen zijn gemaakt. Alle vormen die wij hebben zijn disposables. Zo zijn er vormen van FSC® hout en papier. Ieder materiaal heeft zijn eigenheid. Zo zijn de houten bakvormen stevig van textuur. Om die reden houden ze het baksel prima in vorm en is hierdoor geschikt voor zwaardere baksels. De papieren bakvormen zijn meer vormbaar en zijn hierdoor bedoeld voor lichtere baksels.

Waarvoor zijn bakvormen te gebruiken?

De kleine papieren vormpjes zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het bakken van muffins en cupcakes. Hierbij hoeft u dan geen andere vormen te gebruiken en ze kunnen daarnaast gebruikt worden om ze mee uit te serveren. Er hoeven dus geen andere vormen gebruikt te worden naast deze papieren variant want ze zijn sterk genoeg om een cupcake of muffin in vorm te houden. Kinderen bakken graag cupcakes en zijn zeer creatief in het versieren daarvan met bijvoorbeeld chocolade of glazuur. Daarnaast zijn er vele soorten versieringen te verkrijgen om de cupcakes op te vrolijken. Een populaire bezigheid voor zowel in de zomer als in de winter. Een leuke bezigheid voor jong en oud!

Waar zijn bakvormen van gemaakt?

De biologisch afbreekbare bakvormen zijn gemaakt van FSC® gecertificeerd hout van de lindeboom. Dat wil zeggen dat het hout beschermd is. De houten vormen zijn met de hand geweven met behulp van katoenen draad. Hierdoor krijgt de bakvorm een authentieke en handgemaakte uitstraling. Bij elke bakvorm hoort bakpapier en dit bakpapier zit standaard bij het product. Alle materialen kunnen logischerwijze in de oven tot 220°C. Onze houten bakvormen zijn van de fabrikant Panibois.

De papieren en houten vormen kunnen weggegooid worden bij het restafval. (klik hier) Maar u kunt ze ook thuis composteren.

Daarnaast worden bijvoorbeeld ook bordjes (klik hier) en bestek (klik hier) verkocht, als aanvulling op deze artikelen.