Baguettedoosjes van kraftpapier

Baguettedoosjes

Maak hier een keuze

Uitgelichte producten

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

Een “baguette” (wat “stokje” betekent) is het Franse woord voor stokbrood. Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw en de bereidingswijze komt uit Oostenrijk. Het standaard gewicht is 125 gram. In Frankrijk wordt een baguette naast de maaltijden gegeten als aanvulling. In Nederland beleggen we de baguettes en eten ze vaak als lunch. Omdat we graag verse baguettes eten, knapperig en recent gebakken, zijn daar speciale meeneem baguettedoosjes voor gemaakt. Een baguettedoosje is een speciaal doosje geschikt voor ongeveer een half stokbrood. Ook worden ze gebruikt voor belegde pistolets. Een pistolet is een kort formaat stokbrood; in België noemen ze een pistolet een “petit pain rond”. De meeneemdoosjes zijn geschikt voor ongeveer een half stokbrood. Er is een grote variatie mogelijk wat betreft belegde baguettes. Zo is in Nederland het broodje gezond (ham, kaas, ei, tomaat en sla) zeer populair maar ook enkelvoudig belegde baguettes met salades, kaas of vlees zijn zeer smakelijk. De broodjes warm vlees, saté en warme worst zijn heerlijke hartige lunchgerechten.

Een baguettedoosje is van 100% FSC® karton. De FSC® bossen zijn bossen die onder gecontroleerd toezicht staan en speciaal aangelegd worden. Biodiversiteit wordt bewaakt. Alleen deze bossen mogen het FSC® certificering dragen en hebben een speciaal herkenbaar logo. Alle papieren en kartonnen producten die dit logo dragen vallen onder deze certificering zodat u er vanuit kunt gaan dat het betrouwbaar en goed gereguleerde bossen betreft. Er gaat dus geen natuur verloren. De baguettedoosjes zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze lekken niet en zijn stevig. De doosjes zijn eenvoudig dicht te klappen en te sluiten.

De baguettedoosjes worden vaak verkocht in combinatie met onze 100% gerecyclede servetten (klik hier), papieren zakken (klik hier) en papieren draagtasjes (klik hier). Er zijn ook kartonnen half open doosjes voor baguettes en pistolets te verkrijgen onder de naam panini-trays (klik hier voor trays).

Naast deze doosjes hebben we ook: