Van snackbakje tot koffiebeker. Klik hier voor het assortiment 100% biologische en composteerbare producten.

Snelle FAQ:

Q: Wat is Bagasse?

A: Bagasse is een restproduct van de suikerrietplant. Het sap van de plant wordt onder andere gebruikt voor productie van zoetwaren, maar het vezelrijke afval werd tot niet zo lang geleden uitsluitend gebruikt als hernieuwbare biomassa voor verbrandingsovens. Tegenwoordig is het het meest geschikte product om disposables van te maken, tenminste, vinden wij. Het is thuis composteerbaar, heeft geen enkele bijsmaak, draagt bij aan een schoner milieu en geen plastic soep meer in de zee.

We verkopen alles graag, maar dit is onze favoriet!

Bagasse producten, suikerriet

Bagasse producten, ook wel suikerriet producten zijn producten gemaakt van suikerrietpulp. De pulp is gewonnen uit het restproduct van de suikerriet plant. Dit restproduct blijft over na de productie van rietsuiker. Vroeger werden deze resten verbrand en was het belastend voor het milieu. Tegenwoordig zijn er hele mooie producten van te maken. Bagasse producten zijn daarmee echt een natuurproduct. De suikerriet producten zijn onder hoge druk geperst in een mal. Hierdoor hebben de producten een hoge dichtheid en zijn erg stevig.

Een goed alternatief voor plastic

Omdat de bagasse producten erg stevig zijn en er veel verschillende soorten producten van deze suikerrietpulp gemaakt zijn is het een goede vervanger voor de plastic producten. De bagasse bordjes zijn bijvoorbeeld veel steviger dan de plastic bordjes. Ook zijn de soepbekers veel steviger waardoor ze ook fijner en veiliger in gebruik zijn.

Bagasse producten met biolaminaat

Naast de normale bagasse producten hebben we ook een assortiment bagasse bakken met biolaminaat. Deze bakken zijn daarom erg geschikt voor de foodservice. De bakken kunnen bijvoorbeeld met hitte gesloten worden in een topsealmachine. Zo zijn de producten luchtdicht verpakt en daardoor gaat de houdbaarheid omhoog. Een langere houdbaarheid is fijn voor iedereen en beter voor het milieu. Door de langere houdbaarheid hoeft er minder weggegooid te worden. Meer weten over bagasse? Klik hier voor de uitleg.

Producten op maat

Het is ook mogelijk om uw eigen bagasse product te ontwerpen. Doordat bagasse geperst is in een mal is elke mal uniek. Wilt u uw eigen product? dat kan, maar dan moet er wel een mal gemaakt worden. Dat kan natuurlijk, maar het is vaak pas rendabel als er grote hoeveelheden gewenst zijn. Uiteraard kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden.

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

Toch liever een andere materiaalsoort? Kijk dan eens bij onze: