Filter
Amusebakje, amusebakjes

Een amuse is een heel klein gerechtje, een minihapje. Zo zijn amuses bijvoorbeeld bedoeld om tussen gerechten in te serveren. Een amuse bevordert de spijsvertering en is bedoeld om de smaakpapillen weer op gang te helpen. Tegenwoordig is de amuse echter meer gebruikt als voorgerecht. De presentatie van een amuse is daarom de helft van de beleving van de klant. Een mooi opgemaakte amuse nodigt bijvoorbeeld ook uit en wekt nieuwsgierigheid op. Als kok laat je bij deze eerste presentatie je kookkunsten zien en krijg je waardering.

Materiaalsoorten

De amusebakjes zijn van 100% biologisch afbreekbaar materiaal. De bakjes zijn gemaakt van duurzame grondstoffen zoals suikerriet, hout (FSC®) en palmblad. Suikerriet heeft een natuurlijke, beige kleur. De witte kleur is verkregen door hitte in het maakproces. De palmblad bakjes zijn gemaakt van palmbladen die van de bomen gevallen zijn. Deze zijn geraapt door de boer om te gebruiken. De PLA amusebakjes zijn de zogenoemde bioplastic bakjes en gemaakt van maiszetmeel. Omdat er veel keuze is uit het soort materiaal is het gemakkelijk om dit goed te combineren met de rest van het assortiment aan tafelbenodigdheden, zodat de tafel er altijd goed verzorgd uit kan zien.

Vormen amusebakjes

Er zijn verschillende vormen en maten te verkrijgen. Zo zijn er naast de vierkante en ronde amusebakjes ook amuselepels; de “tears”. Ook de welbekende houten bootjes zijn erg populair. Al onze amusebakjes zijn wegwerpartikelen. Het zijn stevige bakjes die niet lekken. De bakjes zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze kunnen weggegooid worden bij het GFT afval. PLA is alleen industrieel composteerbaar.

Amusebakjes zijn vaak gebruikt in combinatie met andere artikelen. Voorbeelden zijn de bamboe amusevorkjes en bamboe amuselepeltjes, (klik hiervoor bestek) cocktailprikkers (klik hier) en servetjes (klik hier) Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product. Naast deze zijn er ook andere soorten bakjes. Deze bakjes vindt u hier en bootjes vindt u hier. Geeft u het mee? Kijk eens in onze winkel en vindt wat u zoekt voor meegeven.