Amusebakjes

Amusebakjes

Filter

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op! We zoeken graag voor u naar het juiste product.

Een amuse is een heel klein gerechtje, een minihapje. De eigenlijke bedoeling is om een amuse tussen gerechten in te serveren. Een amuse bevordert de spijsvertering en is bedoeld om de smaakpapillen weer op gang te helpen. Tegenwoordig wordt de amuse echter meer gebruikt als aperitiefhapje. De presentatie van een amuse is de helft van de beleving van de klant. Een mooi opgemaakte amuse nodigt uit en wekt nieuwsgierigheid op. Als kok kun je bij deze eerste presentatie je kookkunsten al laten zien waarmee je zeker gewaardeerd worden!

De amusebakjes zijn van 100% biologisch afbreekbaar materiaal die gemaakt zijn van hernieuwde grondstoffen. Hierbij valt te denken aan suikerriet, hout (FSC®) en palmblad. Suikerriet heeft een natuurlijke, beige kleur. De witte kleur is verkregen door hitte in het maakproces. De palmblad bakjes zijn gemaakt van palmbladen die van de bomen gevallen zijn en geraapt door de boer voor hergebruik. De PLA amusebakjes zijn de zogenoemde bioplastic bakjes en gemaakt van maiszetmeel. Omdat er veel keuze is uit het soort materiaal is het gemakkelijk om dit goed te combineren met de rest van het assortiment aan tafelbenodigdheden, zodat de tafel er altijd goed verzorgd uit kan zien.

Er zijn verschillende vormen en maten te verkrijgen. Zo zijn er naast de vierkante en ronde amusebakjes ook amuselepels; de “tears”. Ook de welbekende houten bootjes zijn erg populair. Alle amusebakjes zijn wegwerpartikelen. Het zijn stevige bakjes die niet lekken en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze kunnen weggegooid worden bij het GFT afval. PLA is alleen industrieel composteerbaar.

Amusebakjes worden vaak gebruikt in combinatie met andere artikelen zoals de bamboe amusevorkjes en bamboe amuselepeltjes, (klik hier voor bestek) cocktailprikkers (klik hier) en servetjes (klik hier)

Op zoek naar ander soort bakken? We hebben ook afvalbakken, saladebakken, gastronormbakken, maaltijdbakken en bakjes zoals snackbakjes en sausbakjes